duminică, 2 decembrie 2012

ENIGMELE EXTRATERESTRILOR ANTICI III

Giganti din piatra care se deplaseaza, petroglife a fiintelor zburatoare… S-ar putea ca locuitorii antici a insulei Pastelui sa fi avut o anumita familiaritate cu forta antigravitationala si cu zborul cosmic?

Daca ar fi fost adevarat, s-ar putea ca  aceste abilitati extraordinare pierdute pentru totdeauna in timp sa ne fie dezvaluite din nou de catre vizitatori extraterestri?



Sa cautam indicii in cea mai fascinanta si pierduta lume dintotdeauna – Gradina Edenului. 

ORIENTUL MIJLOCIU.

Timp de secole arheologii, teologii si oamenii de stiinta discuta referitor la locul exact al asezarii lumii pierdute din cauza antonomaziei, numite  Gradina Edenului. 
Anume aici, dupa cum scrie in Cartea Genezei ebraice exista un asa-zis "paradis" in care primele fiinte umane, Adam si Eva,  au fost create de catre Dumnezeu.


Un astfel de paradis, in prezent inconjurat de mituri si legende, ar fi putut fi candva un loc real?


-       Stim ca exista o descriere fizica a locului unde trebuia sa fie situata Gradina Edenului, ne spune Philip Coppens. Se zice ca  acolo isi aveau izvoarele  patru rauri particulare si, prin urmare, poate fi  cautat.
-       Doua dintre aceste rauri, Tigru si Eufrate sunt bine cunoscute, expleca  arheologul R.Mullins, si curg pe teritoriul Iracului de astazi. Descrierile altor doua rauri nu sunt foarte clare. 

     Cercetatorii cred ca al treilea rau, cunoscut cu nume de Carun, curge pe teritoriul Iranului si se uneste cu Eufrate putin mai la nord de Golful Persic. Apoi, in anul 2010 imagini facute de catre un satelit ne dezvaluie un rau-fosila sau albia unui rau uscat numit Wadi Baton care, in trecutul indepartat curgea in nordul Arabiei si se unea la Eufrate precum si raul Carun. 
     Aceste doua rauri pot fi asociate oare cu Pison si Ghion – doua cursuri de apa pierdute si mentionate in Biblie, si care conduc la un loc exact si real al Gradinii Edenului?
-       In descrierea Genezei citim ca exista patru cursuri de apa care, unindu-se, formau un singur rau, ne spune arheologul de la Universitatea de Stat din Missouri, SUA, Juris Zarins.  Lecturi foarte atente indica ca aceste patru rauri, atunci cand se intersecteaza, formeaza unul singur  in partea de nord al Golfului Persic. Dupa Biblie, acest rau curge prin Gradina Edenului. Respectiv, bazandu-ma pe imagini si pe lectura textelor ebraice, cred ca pozitia Gradii Edenului in prezent este sub apele Golfului Persic ci nicidecum in superficie.

Oamenii de stiinta sustin ca in timpul ultimei Ere Glaciale marimea cupolei polare de gheata a fost mai mare de 3000 de mt si ca nivelul oceanelor a fost inferior de aproximativ 52 de metri in comparatie cu nivelul de astazi. Studii recente confirma ca intreaga zona a Golfului Persic a fost pe timpuri o campie fertila de dimensiunile Marii Britanii si ca, circa 75 mii de ani in urma a furnizat  (in afara Africii) un refugiu ideal unora dintre primele fiinte umane. Dar, atunci cand cupolele glaciale incep sa se topeasca, timp de milenii apa Oceanului Indian inundeaza terenul, formand golful cunoscut cu numele Persic.

-        Pe tot timpul acelei perioade au avut loc cel putin trei inundatii enorme in timpul carora nivelul marii crestea de 10-15mt de la o zi la alta, dupa cum ne explica autorul lucrarii “THE EATER OF SOULS”,Graham Hancock

     O inundatie enorma (s-ar putea sa fi fost acea inundatie descrisa intr-un capitol din Biblie ce ne povesteste despre Arca lui Noe?) ar fi putut sa fie responsabila de disparitia Gradinii Edenului asa cum este descrisa in Biblie?

Teoreticieni extraterestrilor antici cred ca acest lucru nu doar este posibil ci ca poate sa fie si dovedit, studiind textele antici ale sumerienilor.

Prima civilizatie sumeriana cunoscuta dateaza din anii 5000 i. H. iar prima lor asezare in partea de sud a Mezopotamiei isi asuma numele de Eridù.
-        Sumerienii antici au o istorie superba, explica Adrian Gilbert, autorul cartii "The quest for a secret tradition". Acestia cred ca au locuit intr-o zona care se gasea atunci la sudul ariei numita astazi Sumer iar motivul pentru care stim acest lucru este pentru ca spuneau ca vin dinspre mare.

Scripturi antice cuneiforme, ajunse in timprile noastre pe tablite de lut, ne sugereaza ca sumerienii au fost condusi spre orasul Eridu de catre Dumnezeul lor Enki  - zeul apelor și al înțelepciunii în panteonul sumerian. 
Textele cuneiforme descriu printre altele o rasa extrateresta numita Anunnaki care, ajungand pe Pamant, creaza prima fiinta umana moderna. Relația lor cu grupul de zei cunoscut sub numele de Igigi este neclară, dar în mitul potopului Atra-Hasis se precizează că aceștia sunt nevoiți să muncească pentru Anunnaki. Igigi s-au revoltat după 40 de zile și au fost înlocuiți de catre extraterestrii numiti Anunnaki prin crearea oamenilor.

Adam in sumeriana inseamna “ mica asezare rurala”. Eva in schimb nu este un cuvant sumerian ci de origine araba si, in limbajele semitice inseamna “acea care da nastere”. Cuvantul “eden” este unul din perioada presumeriana si inseamna "campie".

Totusi, conform teoriei extraterestrilor antici, rapoartele sumeriene fac referinta la o perioada mult mai timpurie si la o campie fertila indepartata si pierduta acum sub apele golfului Persic.

Intrebarea este: Gradina Edenului era intr-adevar un fel de laborator in care era creat ceva anume de catre oamenii de stiinta din acea epoca? Daca umanitatea a fost generata in Gradina Edenului atunci, sigur ca acel care o crea nu era o fiinta umana - era altceva...

-    Deci, este posibil ca Gradina Edenului sa fi fost situata aici, pe planeta Pamant? 

"Da, conclude G. Tsoukalos dar nu sunt sigur ca era un loc geografic exact. Eu personal, cred ca acea Gradina a Edenului era mai mult un mediu protejat, situat undeva in mijlocul  naturii si care, in mod cert, era un tip de laborator din care provine omul modern."

Este, deci, intr-adevar posibil ca primii oameni sa fi fost creati de catre extraterestri in acel loc real numit de Biblie Gradina Edenului? Daca ar fi fost asa, exista intr-adevar dovezi exacte in tablitele cuneiforme ale sumerienilor antici?

Teoreticienii extraterestrilor antici cred ca raspunsul la aceasta intrebare este in mod absolut un DA. Si exista acei care cred ca o idee atat de extraordinara nu este doar posibila ci ca in studiile despre civilizatiile pierdute si despre lumile antice exista dovezi certeInvestigatii care nu doar descopera trecutul nostru dar ne si dezvalue viitorul.


Sursa: History Chanel

imagini: 1; 2; 3; 4; 5.

5 comentarii:

  1. :)))) Cam ciufulit baiatul din Eden.
    Nu-mi permit sa vorbesc despre parul fetei deoarece n-ar fi politicos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-ai putea sa il indrepti putin cu Kirby ;) ?

      Ștergere
    2. E posibil desi n-am incercat niciodata. :)
      Kirby este un aparat de curatenie, care se descurca excelent si cu covoare foarte groase.

      Ștergere
  2. Recunosc ca stiu foarte putin despre acest aparat dar credeam ca are si un sistem de dezinfectare cu vapori, gresesc?

    RăspundețiȘtergere
  3. imi place laboratorul avea si arem

    RăspundețiȘtergere