marți, 4 decembrie 2012

Enigme extraterestre - CREAREA OMULUI

Fiinte umane extrem de avansate care au trait mii de ani in urma, ADN neidentificat in genomul uman, cronici antice ce povestesc desre interventiile divine pe Pamant...

Oamenii au evoluat cu adevarat din maimuta sau inteligenta noastra este rezultatul unui proiect nelumesc..?

Din ce sunt facuti umanoizii? De ce evoluam, crestem si gandim intr-un mod anume?
Nu exista explicatii pentru fiintele umane - nu ar trebui sa existe pe aceasta planeta. Stiinta si intreaga istorie, inclusiv arheologia, sunt in cautare de raspunsuri.
- V-a trebui sa ne "abandonam" ideii ca extraterestrii au avut de a face cu evolutia noastra, ne spune G. Tsoukalos, editor al Legendary Times Magazin. Omeni de stiinta din intreaga lume cred ca, in trecut, am fost vizitati de catre fiinte extraterestre. Si daca ar fi adevarat, au contribuit extraterestrii antici la crearea istoriei omenirii iar o eventuala dovada a unui contact extraterestru ne-ar putea ajuta sa rezolvam misterele care se afla in spatele Creatiei Omului?

ORIGINILE OMULUIAfrica de sud 

40 de km la nord de Johannesburg se afla pesterile calcaroase Malapa. Aici, in luna august 2008, paleoantropologul Lee Berger si fiul sau Matew de 9 ani descopera numeroase resturi umane  vechi  de 2 mln. de ani, inclusiv acele a unei femei adulte si a unui copil care se presupune ca sunt mama si fiul. Dimensiunile si forma oaselor indica ca acesti indivizi mergeau in pozitie verticala iar mainile lor apareau ca niste maini moderne.

- In ultimele decenii oamenii de stiinta au scos la suprafata resturile de mai mult de 20 de tipuri diferite de stramosi ai omului - cunoscuti ca umanoizi.

Dispunem deci de o ampla colectie de fosile de umanoizi primitivi si cred ca ideea care naste din aceste descoperiri ne arata clar ca, mult inainte de a se naste Homo Sapiens, in lume au coexistat diferite specii de humanoizi, ne spune curatorul de antropologie Ian Tattersall.


- In prezent ne este destul de greu sa credem in asa o teorie pentru faptul ca pe Terra exista mai mult de 7 miliarde de fiinte umane care provin dintr-o singura specie, explica Craig Stanford, profesor de antropologie la Universitatea din California de Sud. Dar au fost timpuri, sute si sute de mii de ani in urma, in care puteau fi intalnite doua sau chiar trei specii de umanoizi care locuiau in acelasi timp in aceiasi zona.


Multi dintre savantii conventionali sustin ca umanoizii sau evoluat aproape 6 mln de ani in urma dintr-un stramos-maimuta prin intermediul procesului numit " selectie naturala".

Aceasta teorie a evolutiei, dupa cum stim cu totii, a fost dezvaluita pentru prima data de catre antropologul englez Charles Darwin intr-o carte din 1859 intitulata "ORIGINEA SPECIILOR".

Potrivit acestuia, evolutia datorata selectiei naturale este un proces pe termen lung in care indivizii mai bine adaptati la mediu se reproduc cu mai multa usurinta.


- Aceasta teorie afirma ca organismele care sunt caracterizate prin trasaturi precum mutatia, explica astrofiziciana Fiorella Terenzi, sunt avantajate in lupta pentru reproducere. Prin urmare, mutatia permite organismului de a supravietui si de a transmite acea trasatura distinctiva generatiei urmatoare.


Darwin presupunea ca, cu timpul, umanoizii care merg pe doua picioare incep sa foloseasca mainile pentru a construi unelte. Acest fapt ii face mai inteligenti apoi, circa 200.000 de ani in urma, umanoizii primitivi evoluiaza intr-o specie numita Homo Sapiens - omul modern. Insa multi savanti pun in discutie descoperirile lui Darwin.

- Nu exista delfini care construiesc masini sau elefanti care construiesc case, spune Nick Redfern, autorul lucrarii "The Real Man in Black". Este un fapt banal dar este adevarat ca niciunul dintre aceste animale nu a evoluat la nivelul omului. Intrebarea este: De ce s-a intamplat? De ce ar trebui sa fim atat de speciali?

- Utilizarea uneltelor a inceput 7 milioane de ani dupa ce primii oameni au invatat sa mearga in pozitie verticala.  Iar creerul a inceput sa se dezvolte intr-un mod exponential doar in ultima suta de miii de ani. Pe parcursul evolutiei umane fiecare dintre aceste momente importante este separat de milioane de ani unul de altul - postura verticala de utilizarea uneltelor iar aceasta din urma de dezvoltarea creerului. Darwin a gresit, spune Craig Stanford, profesor de antropologie la universitatea din California de Sud, pentru ca in acele timpuri nu putea cunoaste cronologia evenimentelor.

In anul 1967 zoologul britanic D. Morris contesteaza teoriile lui Darwin despre evolutia omului intr-o carte numita "Maimuta goala" in care scrie ca, nu exista motiv pentru care omul ar fi unica specie goala pe pamant, fara blana. Această carte clasică il prezentâ pe Om nu ca pe un înger căzut, ci ca pe o maimuţă înălţată, care dovedeşte un simţ al umorului, o energie şi o imaginaţie remarcabile, dar care nu este altceva decât un animal aflat în pericolul de a uita de unde a plecat.

Desigur inca mai pastram o anumita cantitate de par pe corp dar intr-un numar foarte redus si acesta, probabil, ne-a fost transmis cu mult timp inainte de Homo Sapiens, poate chiar in momentul cand primii umanoizi bipezi au iesit din paduri... Mutandu-se cu traiul in savanele africane dispuneau de mai mult soare si, prin urmare, de radiatii termice majore.

Sa pui intrebarea de ce am pierdut parul de pe corp intr-un loc precum Europa de Nord, e ca si cum ai intreba cine s-a nascut primul - oul sau gaina? L-am pierdut pentru ca am inceput sa ne imbracam ca sa ne protejam de frig sau existau alti factori care au cauzat acesta pierdere? Poate ca femeilor nu li se pareau atractivi indivizii parosi si ii alegeau ca pereche pe acei care aveau mai putin par. In realitate nu este posibil de a raspunde la aceasta intrebare.

- Daca am vrea sa ne alaturam in totalitate ideii selectiei naturale, ne spune G. Tsoukalos (Legendary Times Magazin), nu ar fi oare lipsit de logica sa credem ca am pierdut brusc blana si am devenit goi in mod subit? Nu are niciun sens pentru ca, imediat dupa ce ne-am lipsit de blana care ne acoperea corpul, am fost nevoiti sa imbracam alte blanuri ca sa ne aparam de frig.
Altfel riscam sa inghetam, sa murim... Prin urmare, nu are sens sa gandim ca am pierdut blana pentru a supravietui si a deveni mai puternici dupa cum ne sugereaza teoria evolutiei.

Daca teoria lui Darwin despre selectia naturala nu are nimic de a face cu nasterea speciei inteligente si fara par Homo Sapiens, care ar fi cauza aparitiei acesteia? Tranzitia de la Humanoizi la fiinte umane moderne ar putea fi rezultatul unui proiect al unei lumi necunoscute, precum cred teoreticienii extraterestrilor antici (vezi articolele precedente)?

Alfred Russel Wallace, un coleg al lui Darwin a numit aceasta tranzitie Evolutia Inteligenta. Darwin credea ca creerul uman a fost, precum alte trasaturi specifice, rezultatul unei selectii naturale dar Wallace nu intelegea cum aceasta ar fi fost posibila. El observa ca modul in care fiintele umane gandesc, facultatile lor intelectuale sunt, in sens calitativ, foarte diferite de toate acele ce le-au precedat. Si nu reusea sa inteleaga in ce mod acest decalaj enorm putea fi completat prin selectia naturala. Atunci a formulat o alta explicatie privitor la selectie - aparitia la om a abilitatilor cognitive moderne. Deci alegerea lui cade pe o explicatie spirituala.
- Alfred credea ca in spatele oricarei forme de viata pe Pamant se ascunde un spirit creativ, explica D. Childress, autor al "Technology of The Gods",si ca acesta ar fi intreprins actiuni de trei ori pe planeta noastra. Prima data pentru a crea viata, pornind de la meteria anorganica. A doua oara  pentru a inzestra animalele cu constiinta si a treia oara pentru a oferi fiintelor umane abilitatile pe care le avem in pezent. Insa, spre deosebire de Chiarles Darwin, Russel nu credea ca selectia a fost cazuala ci ca toate aceste schimbari au avut la baza o inteligenta creativa. Vazand ca restul fiintelor nu s-a schimbat in mod esential, nu ar fi trebuit sa ne schimbam nici noi. Aceasta ne sugereaza ca este posibil ca ceva "sa fi mers" impotriva naturii ceea ce ar insemna ca cineva a manipulat-o.

- Nu exista explicatii pentru fiintele umane, nu ar trebui sa se afle pe aceasta planeta, ne spune Philip Imbrogno, astronom si scriitor al Files from the Edge. Unica justificare pentru schimbarile si evolutia pe care am suportat-o in comparatie cu stramosii nostri din clasa primatelor este o sursa extraterestra, cu exceptia cazului in care dorim sa includem pe Dumnezeu in ecuatie... Si cine stie cine erau Zeii..?

- Charles Darwin ar putea sa se intoarca in mormant, spune George Noory, conducator radiofonic Coast to Coast AM. Este intr-adevar posibil ca rasa umana sa provina dintr-o interventie extraterestra?

Evoluzia rasei umane moderne a fost intr-adevar declansata de catre o fiinta extraterestra dupa cum cred teoreticienii astronautilor antici? Daca este adevarat, exista o dovada tangibila?

Unii dintre savanti cred ca raspunsul se afla in interiorul creerului uman.

Chicago, Illinois, decembrie 2004. Cercetatorii Universitatii de medicina publica rezultatele unui studiu care afirma ca "sofisticarea creerului" uman se datoreaza unui "eveniment special". Acestia declara ca inteligenta rasei umane nu este doar rezultatul evolutiei si ca, circa 50 mii de ani in urma, génele oamenilor primitivi au suportat o serie intreaga de schimbari radicale intr-un timp relativ scurt, numit de catre unii dintre savanti "Big-Bang al creerului uman".
- In realitate nimeni nu stie cum de au reusit umanoizii sa se dezvolte si sa evolueze atat de rapid, explica astronomul si scriitorul P. Imbrogno. Nu cred ca acest fapt a avut loc pe cale naturala.

- E foarte clar ca intreaga functie intelectiva moderna este "o achizitie recenta a rasei umane", ne spune I. Tattersall, nu este o imbunatatire calitativa a ceea ce faceam anterior - este un tip nou de manipulare a informatiilor mentale.

- Nici una dintre creaturile existente pe Pamant nu a avut o transformare evolutiva asemanatoare. Acesta este motivul pentru care o numesc "big brian" sau "Big-Bang al creerului", adauga Linda Moulton Howe, jurnalist investigativ la Earthfiles.

- Lumea vorbeste despre "veriga lipsa" in evolutia omului, spune Nick Redfern. Unde sau care este legatura intre clasa primatelor, a maimutelor, a gorilelor si fiinta in stare sa elaboreze arme atomice si sa efectueze calatorii in spatiul cosmic?
- Daca ne gandim la originea omului vedem ca, 50 de mii de ani in urma, ne aflam dintr-o data intr-un punct al evolutiei absolut necunoscut tuturor celorlalte creaturi ale Terrei - ne-am transformat in umanoizi, explica P. Coppens.

Dar care a fost scanteia care a stimulat inteligenta umana? Sa fi fost o mutatia genetica provocata de catre procesul evolutiv al selectiei naturale dupa cum sustin multi dintre savanti conventionali? Sau a fost o mutatie genetica generata de catre fiinte extraterestre cu mult mai superioare dupa cum sustin teoreticienii astronautilor antici?

Se presupune ca in unii dintre stramosii nostri a aparut brusc una sau mai multe géne care ne-a creat abilitatea de a reprezenta in mod simbolic fie obiectele inconjuratoare fie acele abstracte. Cimpanzeul, spre exemlu, nu are aceasta capacitate chiar daca incercam sa-l invatam limbajul... Homo Sapiens care apare in Africa incepe sa se comporte in mod simbolic si sa manipulee informatiile in mintea sa intr-un fel in care predecesorii lui nu au facut-o niciodata. Descompune lumea ce-l inconjoara intr-un glosar de simboluri discrete si le imbina pentru a crea lumi noi.

- Foarte mult timp in urma, pe planeta Pamant au sosit extraterestrii. Si-au dat seama ca era plina de diverse forme de viata si ca cea mai avansata era reprezentata de un stramos al omului.
Au colectat ADN-ul acestuia si au schimbat informatiile de baza, spune Erich Von Daniken, autor al multor lucrari precum "Extraterestrii se vor intoarce" (vezi articolele precedente). Acum, cand celula a fost modificata, ramanea doar sa fie plantata in uterul unei femele de aceiasi specie, care ar fi nascut 9 luni mai tarziu.
Insa, din cauza mutatiei, totul ar fi fost diferit pentru ca aceasta a fost executata in mod artificial de catre extraterestri.
S-ar putea ca, printre modificarile genetice pe care fiintele umane le-au suportat, exista una care solicita descarcarea unui softwear ce avea functia de a diferentia partile creerului pentru a garanta crearea de catre societatea umana a uneltelor, a focului si a organizarii sociale, si ca acea specie particulara de umanoizi sa devina precum suntem noi in prezent.

- Daca speciile extratereste ar fi putut calatori prin spatiu interstelar, am fi putut observa o tehnologie similara a ADN-ului recombinant, ne spune Lyle Armstrong, cercetator al celulelor staminale pe langa Institutul de genetica umana din Newcastle. Desigur aceasta ar fi posibil doar daca ar avea o compozitie genetica asemanatoare a celei umane. Dar e suficient sa detina cunostinte despre chimie si fizica. In acest caz, ar fi putut cu siguranta sa manipuleze ADN-ul nostru.

Daca extraterestrii creaza fiinta umana, alterand genetica organismului stramosilor nostri, este posibil ca diversitatea speciilor din clasa umanoizilor primitivi sa fie rezultatul experientelor efectuate  in incercarea de a crea o fiinta inteligenta pe Pamant, dupa cum sustin teoreticienii astronautilor antici?

- Aceasta este una dintre intrebarile cele mai importante la care nu exista un raspuns. In documentele stravechi nu se spune ca facem parte dintr-un experiment social ci ca ni s-a facut un "dar" din partea Zeilor - "intelectul" pe care noi trebuie sa-l utilizam si, prin urmare, este posibil sa facem parte dintr-un experiment ce vizeaza inteligenta, ne spune G. Tsoukalos.
S-ar putea sa fie chiar si un joc asemanator acelor dintr-un Reality Show in care intreaga specie umana este urmarita de extraterestri antici, sincronizati pe acest canal de circa 50 de mii de ani...FOX P2 este o géna care a fost gasita in nucleotidele noastre si ne distinge in totalitate de orice alt animal. Savantii afirma ca aceasta géna este unica responsabila de limbajul omului. Nu exista nici o alta dovada a originei acesteia sau a faptului ca ar putut fi o mutatie ce provine din lumea animala. Nici o alta dovada nu a aparut din nimic si fara sa aiba o oarecare origine. Prin urmare: Este posibil ca aceasta géna sa ne fi fost donata sau transplantata de catre extraterestri in trecutul indepartat? Raspunsul meu este in mod absolut afirmativ.

- Anume extraterestrii antici din numeroaselor asezaminte stravechi de pe Pamant au fost acei care si-au dorit ca fiintele umane sa poata comunica intre ele la un nivel mult mai sofisticat? - se intreaba L. Moulton Howe. Cred ca aceasta intrebare ii perturbeaza cel mai mult pe acei care incearca sa inteleaga cine suntem si ce anume ne uneste cu extraterestrii care ar fi putut manipula ADN-ul uman pe parcursul a milioane si milioane de ani.

Este oare posibil ca dovezile contributiei extraterestrilor la evoluarea inteligentei umane sa se afle in codul nostru genetic, precum sustin teoreticienii astronautilor antici?


Va urma.Informatii: History Chanel, Canada
imagini: evidenzaliena.wordpress.com; ecodibiella.it; ilfattostorico.com; athenian-legacy.com; descopera.ro; http://www.editura-art.ro; descopera.ro; adryanm.blogspot.com; science-darwin-elisazamfirescu.blogspot.com; free-italy.info; 

6 comentarii:

 1. Mi-a placut! Grazie extraterestrilor!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Mai intai trebuie sa ne nimiceasca, si apoi sa creeze o specie noua!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu cred ca mai avem o sansa - totusi am facut progrese mari! Apoi orice greseala poate fi corectata ;)

   Ștergere
 3. cred ca totul s va sfirsi odata

  RăspundețiȘtergere