marți, 27 noiembrie 2012

ENIGMELE EXTRATERESTRILOR ANTICI

Sunt sigura ca multi dintre voi au citit pe nenumarate site-uri si blog-uri sau chiar au vizionat episoade din seria "ANCIENT ALIENS"  al canalului australian History Chanel dar am hotarat sa traduc unele dintre acestea totusi, luandu-le intr-o ordine cazuala dupa bunul meu plac, date fiind subiectele foarte intrigante si care nu cred ca vor reduce vreo data interesul publicului. Am sa incep deci cu episodul

LUMI PIERDUTE

Un imperiu puternic condus de descendentii Zeilor,  o insula indepartata strabatuta in lung si in lat de catre Gigantii din piatra, si o gradina manoasa in care naste omul modern…
Legendele antice despre aceste locuri se bazeaza pe fapte reale?

Daca ar fi adevarat, de ce exista si de ce urmele lor se pierd in timp? Cine si cum a reusit sa miste acele sculpturi gigantice? Nimeni nu stie…
S-ar putea ca astazi gradina numita Eden sa se afle undeva sub apele imense..?

Milioane de persoane in toata lumea cred ca in trecut am fost vizitati de extraterestri. Daca acesta ar fi adevarul, extraterestrii antici au contribuit la crearea istoriei noastre? Putem gasi dovezi, explorand misterioasele lumi pierdute ale planetei noastre? Cine erau si de ce au venit? Ce ne-au lasat si unde au plecat?

Se vor intoarce?

AMERICA CENTRALA

Intr-o campie fertila intre Oceanul Pacific si  Marea Caraibilor, in Hondurasul de azi, zac ruinele monumentale din Copan.  Se crede ca acest sit arheologic este centrul politic si cultural al civilizatiei Maya care a prosperat intre anii 2000 i.H. si 800 d.H.

Lumea a denumit Copan Parisul Americii centrale pentru ca era un loc dedicat artelor si disciplinelor umanistice. Sculputra este splendida iar arhitectura magnifica. Se crede ca in acele timpuri Copan era locuita de circa 20 mii de persoane si acoperea o arie de aproape 26 km patrati. Dar in secolul IX, acest incredibil oras a fost abandonat iar poporul sau a disparut in mod subit. 

Atunci cand, in secolul XVI, in acele locuri ajung cuceritorii spanioli, gasesc doar cateva localitati rurale. De ce?

David Cheetman, arheolog la Universitatea de Stat al Arizonei, SUA,  ne explica ca mayasii au distrus propriile teritorii iar razboiul a devenit  unul endemic.  Apoi razboiul a luat sfarsit iar poporul a plecat,  lasand in urma sa doar ruinele…


- Convingerea ca cultura civilizatiei maya este o cultura pierduta pentru totdeauna este doar partiala, spune P.Coppens (autor, The Ancient Alien Questions).  Stim ca s-a oprit doar din a construi dar in inima mayasilor mai exista o credinta, o religie care continua sa prospere si in zilele noastre si care striga la intreaga omenire: "Ascultati-ne cu atentie pentru ca detinem cunostinte importante pe care dorim sa le impartasim cu voi!"

La Copan mayasii construiesc manastiri, piete si complexe de monumente, sculpteaza coloanele din piatra care redau imaginilile suveranilor antici…

Se crede ca maya este prima civilizatie care a elaborat un limbaj scris. In ultimii 20-30 de ani s-au facut si se fac in continuare progrese enorme  in vederea descifrarii hieroglifelor maya. Observarea atenta a acestora ne va furniza oare un indiciu referitor la vizita in timpuri indepartate a unor fiinte extraterestre  pe Pamant?

Potrivit teoreticienilor astronautilor sau a extraterestrilor antici raspunsul este DA. Cine sunt acestea?
Teoria astronauților antici sau teoria paleocontactului, sau a paleoufologiei este suma ideilor dezvoltate la mijlocul secolului al XX-lea ce ne sugerează un contact cu civilizațiile extraterestre ale civilizațiilor antice, cum ar fi sumerienii, egiptenii și civilizațiile pre-columbiene. Acest tip de teorii nu sunt, în general, acceptate la nivel de știința academică cu unele excepții (cum ar fi astronomul și matematicianul Josef Allen Hynek), și sunt adesea aduse într-un camp mai larg precum acel speculativ al controversatei pseudo-arheologii sau a "arheologiei misterioase ".

- Unele dintre statuile enorme din Copan ma fascineaza  intr-un mod deosebit, ne spune G.A. Tsoukalos, editor al revistei “Legendary Times Magazine” pentru ca echipamentul pe care il prezinta este asemanator acelui tehnologic. Una dintre figuri tine in maini o cutie cu tuburi care ies din aceasta, nasturi si alte chestii foarte stranii. Aceste statui par niste creaturi care sunt imbracate cu costume de astronauti. Dupa parerea mea, aceasta inseamna ca am fost vizitati de extraterestri cu un aspect foarte asemanator omului pentru ca, dupa cum se vede in toate textele antice, noi am fost creati dupa chipul Zeilor sau dupa chipul lui Dumnezeu...

Cercetatorii care lucreaza la Copan gasesc sculpturi din piatra numite STELE care, chiar de la descoperirea lor in 1576 starnesc polemici aprinse. Interpretarile diferite ale gravurilor  ne sugereaza ca maiasii sunt la cunostinta cu lumi foarte indepartate de continentul lor.

    - Aceasta este o sculptura curioasa a unui dragon – aici, la Copan se gasesc multe de acest fel, ne spune autorul lucrarii “Descoperirile stiintifice ale civilizatiilor antice”, David Childress.  De fapt aceste statui au un aspect foarte oriental si pare ca ar sta mai bine in China sau intr-o oarecare alta tara din Asia Orientala. Unii dintre arheologi cred ca pe laturile multora dintre aceste statui putem vedea  chiar si elefanti.

    De ce aici, in America centrala, un loc atat de indepartat de China si de Asia de Sud-Est ar trebui sa gasim elemente atat de asiatice ca elefantii si dragonii? Exista oare vreo legatura extraterestra intre mayasi si chinezi si o origine comuna care are o provenienta stelara?


    Este oare posibil ca popoarele maya sa fi avut  cunostinte referitor la popoarele din Asia situate pe celalat mal al Oceanului Pacific, atat de indepartat de continentul lor? 

      Una dintre ideile de baza ale teoriei extraterestrilor  antici ne sugereaza ca aceste culturi  au fost in contact una cu alta cu mult timp inainte ca acest fapt sa fi fost documentat.  Acestea, de fapt,  erau conectate prin aparate de zbor controlate de catre extraterestri.  In mod special, in gravurile poporului maya gasim referimente la Zeii care vin pe Pamanat, coborand din “serpi zburatori”. Dar, existau sau mai exista acesti serpi zburatori?

-       - NU, este raspunsul lui G.A. Tsoukalos.  Aceasta este doar o explicatie extraordinar de frumoasa si poetica a ceva ce isi are defapt radacinile in tehnologie. 

Deci, numeroasele gravuri stranii care se gasesc la Copan sunt intr-adevar o dovada a contactelor intre oameni si fiinte supranaturale?

Daca ar fi adevarat, acele contacte ar fi putut da nastere unei  progenituri de origine extraterestra? 




    

















Pe latura de vest al templului principal din Copan se ridica o structura compusa din 63 de scari, cunoscuta ca "Scara hieroglifelor" si care contine mai mult de 1200 pietre gravate cu simboluri care  documenteaza istoria regilor din Copan.

-       "Scara hieroglifelor" este cea  mai lunga inscriere  maya cunoscuta in lume. Subliniaza drepturile divine a celor 16 suverani de a guverna -  o putere primita de la Zei.

- "Scara hieroglifelor", spune doctorul in stiinte la Universitatea din Colorado si arheologul Payson Sheets,  citeaza diversi suverani din Copan si vorbeste despre acestia in termeni aproape divini. Deci sunt umani, sunt mortali dar sunt totusi mult mai mult decat atat, sunt regali care au un spirit in sagelele lor pe care poporul il numeste Chutlel. Acesta se afla in sangele lor si este metoda cea mai efectiva de a avea acces la tot ce este supranatural. De aceea Chiutlel-ul unui rege, atunci cand, este varsat intr-o ceremonie ce il solicita si ars cu tamaie, se ridica la cer si duce cu sine un mesaj divinitatilor care se ocupa de acel popor. 

Suveranii poporului maya ar putea sa fie intr-adevar descendentii extraterestrilor dupa cum cred teoreticienii extraterestrilor antici?

S-ar putea ca raspunsul sa fie gasit in ceea ce este recunoscut ca cel mai avansat sistem calendaristic  al corpurilor ceresti din antichitate.

Erich Von Daniken, autor al lucrarii “Cararile Zeilor”, ne spune ca maiasii, dintre toate popoarele antice detineau calendarul cel mai precis, mult mai precis decat acel al babilonezilor sau a sumerilor. Acestia nu observau doar sistemul nostru planetar ci chiar si constelatia Oreon, Sirius si alte sisteme cosmice foarte indepartate.
-          Un lucru interesant ce ii deosebeste de toate celelalte civilizatii este abilitatea lor de a monitora evenimentele astronomice si de a urmari miscarile constelatiilor pentru a prevedea eclipsele, spune Jon C. Lohse, director al centrului de studii pentru arheologie din Texas. Poporul maya a ridicat aceste cunostinte si aceste abilitati  la un nivel foarte avansat.
Este remarcabil faptul ca nu aveau telescoape, nu aveau metale dar aveau abilitatea de a prezice timpul si evenimentele intr-un mod care nu s-a mai vazut sau auzit in lume.

Pentru ce totusi acest popor a creat harti cosmice atat de precise?

Dupa parerea teoreticienilor astronautilor antici cunoasterea stelelor de catre poporul maya le este data di cer si le este adusa de catre creaturi  extraterestre. 

-       - Vorbind despre mayasii antici, mitologia lor privitor la Creatia lumii evoca acele legende care spun ca undeva, intr-un anumit punct la sud de cintura Orionului, explica Philip Coppens, autor al “The ancient alien question”, exista acel loc de unde isi are origini viata pe Pamant si care a ajuns pe planeta noastra in anul 112 i.H. Invatatorii lor erau Zeii iar Zeii erau fiinte extraterestre. 

Dar, daca creaturi dintr-o alta galaxie viziteaza intr-adevar Pamantul in timpurile indepartate, creeaza bazele civilizatiei maya si se regenereaza prin intermediul suveranilor? Acestia viziteaza si alte zone ale planetei Pamant?
 S-ar putea ca ulterioare probe sa fie gasite intr-o imparatie muntoasa abandonata, cunoscuta de catre preotii vechi din Est numiti Magii.

Turcia orientala.

In varful unui munte arid cu nume de Nemrud Dagi, la o inaltime de circa 2100 mt zac ruinele unui regat pierdut de Commagene. Aici, in anul 62 i.H. regele Antioch I construieste un sanctuar regal misterios. Sunt inaltate statui colosale reprezentand vulturi si lei, Zei greci si persiani in afara celor doua sculpturi enorme ale aceluias rege pe nume Antioh I. 

-          Ceea ce Antioch incerca sa faca era sa produca o sinteza, o versiune noua ale religiilor stravechi. Si ceea ce a facut efectiv  este ca a "invesmanta" pe acei zei persiani la fel ca pe zeii greci.  Asa a fost obtinuta sinteza  divinitatilor a doua popoare, spune Adrian Gilbert, autor al “The quest for a secret tradition”.

- Antioch si-a construit o statuie colosala proprie printre acele ale zeilor, presupun pentru ca era convins ca ar fi urcat in cer si ar fi ajuns pana la urma intre Zei, spunearheologul Donald Sanders. 

Varful in forma de con este punctul cel mai inalt al regatului lui Antioch I. Avand o inaltime mai mare de 45 mt si o largime de mai mult de 150 mt a fost creat de catre oameni prin utilizarea a numeroaselor pietre calcroase si, se spune ca, este locul unde a fost  inmormantat regele Antioch I. 

Cercetatorii cred ca muntele a fost construit initial cu doua suprafete mari laterale – acea care se afla pe latura orientala era utilizata pentru a sarbatori aniversarile regelui iar acea de pe partea occidentala, pentru a comemora ziua in care regele Antioch I a devenit “capul unei societati secrete” in anul 62 i.H..

-  Cred ca simbolizeaza Muntele Olimp – casa Zeilor, pentru ca este compus din mai multe divinitati si un varf de asupra lor. E evident  simbolic – este o scena pe care sunt desfasurate determinate ritualuri si celebrari, continua A. Gilbert. 

     De asemeni, pe toate placile in relief, Antioch se reprezinta pe sine insusi strangand mainile tuturor zeilor de parca ar fi recunoscut de catre acestia ca fiind unul dintre ei… Intr-un mod misterios, atat curtea cat si regatul au fost abandonate in sec. I d.H. si pana in ziua de azi, legendara camera funerara nu a fost gasita. 

         Mai ramane totusi o intrebare – de ce regele Antioh construieste acest sanctuar monumental, enorm si misterios? Cu ce scop? 


-       Dupa parerea cercetatorilor, probele care se gasesc la Nemrud Dagi ne sugereaza ca regele cunoaste si alimenteaza un interes profund pentru astrologie.

       - Un exemplu a cunostintelor astrologiei avansate pe care o detineau este Horoscopul Leului representat in una dintre gravurile sitului care ne furnizeaza  date foarte exacte. Stim ca pozitia stelelor pe corpul animalului corespund pozetiei constelatiei Leului care a fost descrisa de catre Eratostene, un astronom grec din Alexandria care a scris o carte despre stele. 

     Dispunerea stelelor pe corpul animalului indica cu foarte mare precizie constelatia Leului care a fost vizibila pe cer in luna iulie din anul 62 I.H. – o configuratie de stele unica care nu se v-a mai prezenta pentru 25 mii de ani inainte.

O proba ulterioara de cunostinte exceptionale a stelelor se gaseste intr-o conducta din vecinatate pe care Antioch a sapat-o in coasta muntelui. Aceasta conducta coboara sub un unghi de 35° in orizontal si este lunga de circa 150 de metri.  Nu exista nimic la baza acesteia. Dar analizele efectuate la computer ne dezvaluie ca de doua ori pe an razele solare ii lumineaza partea opusa: o data, atunci cand se aliniaza cu constelatia Leului si a doua oara, atunci cand se aliniaza cu constelatia Orionului.

     Acesta zona pe cer este foarte interesanta pentru faptul ca este acel punct in care soarele intersecteaza Calea Lactee – galaxia noastra. Pentru lumea antica  era considerat una dintre cele doua "usi" care conduc in ceruri si se gasesc  in punctul in care stelele se intersecteaza  la nord si la sud.

-       Existau doar doua "usi" pentru a ajunge in ceruri, prin urmare, acel tunel/pasaj ar fi fost locul prin care sufletul regelui s-ar fi  intors in cealalta lume prin intermediul accesului la ceruri.

Dar, atat mormanul cat si resturile regelui Antioch nu au fost gasite pana in ziua de azi... Este posibil ca acesta sa fi calatorit intr-adevar  prin intermediul acelei "usi" precum cred teoreticienii astronautilor antici?

Cercetatorii sustin ca Antioch studia astrologia impreuna cu o secta preoteasca de astrologi orientali numiti Magi care, se zice ca sunt capabili sa prezica si chiar sa si manipuleze mersul evenimentelor datorita cunoasterii profunde ale stelelor.

-       Jason Martell, autor al “ Knowledge pocalypse”, ne spune ca Magii erau preoti faimosi din Orientul indepartat care aveau cunostinte astronomice extraordinare. E binecunoscut ca cea mai mare parte dintre astronomii din Orient, in special din Iracul antic si Sumer, registrau evenimente care se desfasurau pe cer timp de secole. Aceste informatii erau conservate pe placi de piatra, pastrate ca pe un lucru sfint si transmise din generatie in generatie, in mod exclusiv de la un Preot Suprem la altul.

     Dupa Evanghelia lui Matei, in Noul Testament, exista trei Magi care urmaresc semnele cerului si stelelor pana in locul in care se naste Isus la Betleem. Sa fie o simpla coincidenta? Un lucru foarte interesant din aceasta istorie este acela ca steaua Betleemului nu a fost utilizata ca un punct de navigatie ci, se afirma cu ardoare ca, a ghidat Magii spre punctul unde naste Cristos. 

     O stea nu poate sa ghideze pe cineva – poate fi doar utilizata ca punct de navigatie si, prin urmare, acest fapt da nastere ideei ca acea stea era un OZN…

-        Astazi, spune G.A. Tsoukalos, credem ca Magii au fost niste vrajitori si anume datorita acestora  cunoastem cuvantul “magie” dar sa aud vorbind despre magie ma atentioneaza intr-un anumit fel pentru ca magia nu exista! Deducem ca acesti Magi erau de fapt in poseseia unei oarecare tehnologii extraterestre… Dupa textele antice, anume Initiatii fiecarei culturi erau in contact cu extraterestrii si anume acei Initiati au devenit in continuare preoti sau Magi. 

E posibil ca Antioch I sa fi fost in principiu unul dintre Magii care studiaza stiinta cereasca din surse extraterestre? Daca ar fi fost asa, sanctuarul monumental din Nemrud Dagi ar putea sa fi fost un loc construit pentru  contactarea "calatorilor stelelor"? Raspunsul  trebuie cautat printre ruinele muntelui  Nemrud Dagi.

Capul lui Antioch care era un Preot Suprem este pozitionat pe statuia asociata planetei  Mercur pentru faptul ca este planeta de initiere a preotilor. De aceea se crede ca statuia lui Mercur a fost modelata dupa imaginea lui Antioch, si ca anume el este acel care sta asezat si mandru intre Zei dar in realitate este un mod de a spune ca el este un preot. 

Acceptati de catre romani in secolul intai d.H., regele Antioch si curtea sa incep sa se deplaseze  in toata regiunea sau poate "se lasa deplasati"... 

Dupa parerea teoreticienilor astronautilor antici acestia utilizeaza o "usa cereasca" pentru a pleca spre o imparatie indepartata. O idee indrazneata? S-ar putea sa fie dar despre aceasta teorie v-am vorbi in urmatoarul articol.


Va urma.







IMAGINI: ufoforum.it; history.com; terceiromilenioxplanetaterra.blogspot.com; flickrhivemind.net; stariel.com; ceascadecultura.ro; athleticsmind.wordpress.com; peregrinareturco.blogspot.com; leggendemitimisteri.forumfree.it; sport.ro; 

    16 comentarii:

    1. Ar trebui amintita si cartea asta
      Erich Von Daniken Amintiri Despre Viitor

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Desigur dar trebuie sa recunosc ca inca nu am avut posibilitatea s-o rasfoiesc si nici nu a fost inca citata de catre autorii serialelor .. Merci pentru comentariu si promit s-o mentionez in urmatoarele articole dupa meritul cuvenit. Pe curand.

        Ștergere
    2. ..Ce fericit a-si fi sa aflu cu adevarat,daca dupa moarte,
      sufletul nostru ajunge la Dumnezeu..

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Extrateresti, nu au fost extrateresti au fost o ramasita a unei civilizati care a existat pe pamint .La Puma....sau gasit prefabricate pentru adaposturi antiatomice .Deci cei care au supravietuit au incercat sa trasmita mai departe unele cunostinte{cei cu capete alungite}cu timpul au devenit curiozitati pt.cei cu capete rotunde care erau mutanti in urma efectului unor radiatii

        Ștergere
      2. adica cenzurat

        Ștergere
    3. Cred ca dorinta ta, draga Anonymous, este si una a tuturor celorlalti oameni de pe intreg Pamantul... Atata timp cat nu exista dovezi certe, vom presupune, cerceta, cauta, spera. Multumesc pentru comentariu.

      RăspundețiȘtergere
    4. In primul rand buna ziua.Sant un fan ,infocat al adeptilor ,,astronautilor antici,, ca si pseudostiinta,desigur.Dumnealor,vor sa demonstreze,ca stiinta si religia sant aceiasi Forma-Gand,pt.ca intra-devar,credinta simpla se gaseste in religie...iar cunoasterea obiectiva in stiinta.Nu avem ce sa facem,atata timp,cat Forma urmeaza Functia,adica religia,cu secretele ei,iar stiinta cu progresul ei..

      RăspundețiȘtergere
    5. Buna ziua si bine ati venit pe paginile acestui blog! Va multumesc pentru comentariu cu care sunt in totalitate de acord dar mi-ar placea sa stiu, cel putin, numele persoanei cu care discut, daca se poate bineinteles. Va doresc o zi minunata!

      RăspundețiȘtergere
    6. o palma adusa omenirii este acest serial.

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Mi-ar placea sa cunosc mai in detalii parerea Dvoastra si, daca se poate, numele adevarat ca sa stiu cu cine discut. Multumesc si Sarbatori fericite alaturi de cei dragi va doresc!

        Ștergere
    7. Este un subiect vast care cuprinde mileni din viata pamintenilor si avind in vedere vechimea datelor se pot daexplicati gresite care poate denatura adevarul,ma gasiti pe Facebook SI PUTEM DISCUTA MULT PE LATURA ACESTUI SUBIECT

      RăspundețiȘtergere
      Răspunsuri
      1. Buna, Octavian si merci pentru comentariu. Sunt de acord cu punctul tau de vedere referitor la denaturarea adevarului... Totusi, mi-ar placea sa-ti expui parerea vis-a-vis aici ci nu pe facebook. Toate bune!

        Ștergere
    8. Catre dna.cojocaru.Ma numesc Gheorghiu costel sunt cu adevara un adept infocat al fenomenului O.Z.N.Mi-am dat numele real.pt. ca am multe nemultumiri in privinta acestui fenomen si.pt. ca suntem mintiti incontinu.Oare milioane de oameni vad ceace nuegzista iar cei de la n.a.s.a incearca sa ne faca nebuni.Daca nu ar fi ceva real de ce atatastraduinta sa ne convinga de inexistenta acestui fenomen.

      RăspundețiȘtergere
    9. Ma numesc gheorgiu costel.Am apelat l-a formula anonym pt.ca nu stapanesc aceasta tehnica.Doamna Rodica,vreau sa-mi vars oful in privinta vizitelor O.Z.N.peTerra.Oare toata lumea care sustine ca a vazut extraterestri este nebuna (s-au proasta) au dreptate numai cei de la N.A.S.A.Cu mult respect.

      RăspundețiȘtergere