joi, 28 iunie 2012

Cele mai ciudate muzee din lume

Lista celor mai ciudate muzee din lume, locuri cu adevarat bizare unde veti trai experiente de necrezut si va veti intreba "cui i-a trecut prin minte sa infiinteze un asa loc???".


Serial Killers, Florenta

incepem cu Florenta, oras renumit pentru cele mai vizitate galerii de arta. Daca nu aveti rabdare si va plictisiti sa asteptati inghesuiti la cozi interminabile pentru a vedea Tiziano,Caravaggio, Tintoretto, exista o alternativa: in centrul orasului Florenta se afla si muzeul de Serial Killers, un adevarat deliciu pentru fanii horror.
Veti gasi diverse statui ale celor mai fiorosi criminali din istorie (Manson va spune ceva?…) dispuse intr-un cadru ce aminteste istoria lor macabra. Sunt explicate si metodele utilizate la capturarea acestora, chiar si modul in care au fost tratati dupa, adica scaune electrice, camere de gazare şi alte atrocitati.
Daca nu a fost indeajuns atunci ati putea vizita si Republica Ceha (Praga) pentru a vedea muzeul dedicat Instrumentelor de Tortura din Epoca Medievala sau Anglia (Cornwall), unde inca exista Muzeul Vrajitoarelor si a Magiei.

Muzeul Spalatoriei, Japonia

Trecem acum la ceva mai putin inspaimantator, dar la fel de ciudat si mergem in Japonia. Despre Japonia stim ca este o tara ce mereu doreste sa surprinda iar pentru a sublinia acest lucru avem ca exemplu ‘the Museum of Laundry’ sau Muzeul Spalatoriei (Igarishi Kenji Kinen Sentaku Shiryokan) adecvat maniacilor de curatenie sau daca nu este indeajuns de ciudat, poate aparent dezgustatorul Muzeu al Parazitilor, dedicat viermilor,teniilor, capuselor si altor ciudatenii va va fi pe plac.
Spunem aparent dezgustator deoarece totul este prezentat intr-un mod foarte original si vesel iar in magazinul de suveniruri nu lipsesc gadget-uri interesante si amuzante pentru a uita spectacolul oribil (ca de exemplu Tenia de 8 metri extrasa unei persoane ce in mod evident nu a mancat peste foarte proaspat).

Musée Fragonard, Paris

Daca sunteti interesati de acest tip de expozitii atunci puteti vizita si un mic muzeu din Franta (Paris -statia ‘Balard’) ce putini il cunosc, dar care va va ramane intiparit in minte poate mai mult decat Luvru. Este vorba despre Musée Fragonard ce poarta numele unui faimos om de stiinta din secolul XIX ( a nu se confunda cu omonimul muzeu de parfumuri!).
In interior veti putea gasi o expozitie mare de schelete si cranii umane. Pana aici totul ok, problema apare cand se intra in sala dedicata bolilor si anomaliilor: aici va veti afla in fata unor adevarate monstruozitati: vaci cu doua capete, cai cu 5 copite si multe alte ciudatenii, ce nu pot fi descrise- pe scurt, un muzeu pentru curajosi!

Cockroach Hall of Fame & Museum, Texas, SUA

Dar cum stati cu fobiile? Ce ziceti de gandaci? Va vine sa urlati doar la acest gand? Atunci va sugeram sa evitati cu orice cost Cockroach Hall of Fame & Museum din SUA Texas. Muzeul a fost fondat de Michael Bohdan, specialist in deparazitare de daunatori si se afla in magazinul acestuia.
Muzeul ofera vizitatorilor o expozitie de gandaci destul de exotici (printre care se gasesc si cei din Madagastar ce ajung si la marimea de 10 centimetri), sau chiar o sectie unde gandaci imbalsamati sunt ‘imbracati’ pentru a interpreta diferite scene istorice.

Dedham, Massachusetts Museum
Muzeul din Dedham, Massachusetts, SUA

Ramanand tot in SUA insa in Massachusetts de aceasta data si nu trebuie sa uitam de ‘Museum of Bad Art’ , unmuzeu ce adaposteste ‘exuberante opere de arta create de persoane ce nu au nici cea mai palida idee despre ce este arta’. Astfel se autocaracterizeaza muzeul din Dedham, Massachusetts – opere atat de urate incat nu pot fi ignorate. Peste 250 de piese, tablouri si sculpturi de o calitate foarte slaba si manopera grosolana.
In Turcia orasul Avanos detine un muzeu destul de curios: De la un cadou, o suvita de par lasata de o prietena pe picior de plecare, proprietarul unui magazin de ceramica a infiintat un muzeu unic: Peste 16.000 de suvite de toate culorile sunt agatate pe pereti, lasate de doamnele ce in cursul anilor au ascultat romantica poveste a primei suvite. Acesta in fiecare an, drept multumire alege 10 suvite a caror proprietare castiga o lectie de ceramica.
Sulabh International Museum of Toilets
Sulabh International Museum of Toilets, India

Iar pentru a incheia intr-un mod cat mai placut mergem in India (Delhi) unde se poate vizita ‘Sulabh International Museum of Toilets’. Da… aici veti putea admira o colectie destul de impresionanta de toalete de toate tipurile si culorile, insa partea frumoasa este ca acest muzeu nu a fost infiintat (dupa cum am putea crede) de catre un fanatic al acestor ‘instrumente’ si nici macar pentru o chestiune de istorie ci pur si simplu pentru a le promova utilitatea in randul populatiei, acestia fiind se pare reticienti la uzul acestor ‘mobilie’.
‘Arta’ este pretutindeni, important este sa avem simturile foarte dezvoltate…






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu