luni, 29 iulie 2013

Omul, fantezia si creativitatea - cele mai stranii constructii din lume.

Trebuie sa marturisesc, prieteni, ca atunci cand canicula devine insuportabila, intreaga mea fiinta cu toate sensurile ei la un loc, se unesc intr-o revolta generala, refuzand nu doar orice activitate fizica ci si pe acea intelectuala. Ati observat cu siguranta cat de putin timp acord blogului meu in aceasta perioada dar, orice s-ar intampla, ma straduiesc din toate puterile sa urmaresc activitatea tuturor camarazilor mei virtuali.

Astfel, hoinarind prin retele (vezi aici) si rasfoind postarile altora, mi-a venit idea de a aduna o mica colectie de poze cu cele mai bizare constructii din lume.

Va las sa le contemplati in liniste si va astept sa va dati cu parerea. O vara minunata in continuare va doresc!


Teapot Dome. Aceasta casa cu adevarat stranie este situata in Zillah, Washington. Construita in1922 in amintirea scandalului cu acelasi nume in care a fost implicat presedintele de atunci G. Warren Harding si Federal Reserve Petroleum.



Casa cu susu' in jos este situata in Terfens, Austria. Curios este faptul ca totul ce se afla in interior este, de asemenea, amplasat nu pe podea ci pe tavan. Vezi poza urmatoare.



Daca credeti ca casa Flinstones este o poveste, gresiti amarnic!
Casa Do Penedo construita in 1974 pe muntele Nas Montanhas de Fafe, in Portugalia este o dovada incontestabila.


Realizata de catre Sim Jae-Duck, activist sud-coreean care luptă aprig pentru difuzarea serviciilor de igiena in tara, la circa 40 km de Seul,  aceasta casa-wc valoreaza mai mult de 1 mln de dolari. 


Casa Boing 727 e situata in  Benoit, Mississippi si are o cada de hidromasaj in cabina de pilotaj.


In China, An Huo, gasiti aceasta cladire enorma de care este sprijinita o uriasa vioara in totalitate  transparenta.

Va salut, dragi cititori a blogului, si va astept cu link-uri spre alte constructii bizare.





12 comentarii:

  1. Bună seara, dragă Rodica!

    Sunt foarte frumoase aceste construcţii şi din câte se poate vedea sunt şi locuibile.
    Doamne, ce idei năstruşnice mai au unii.
    Indiferent care este scopul pentru care au fost realizate aceste construcţii, fie că proprietarii vor să impresioneze, fie că sunt non-conformişti, mie îmi plac aceste construcţii şi crede-mă mi-ar plăcea să am o casă de vacanţă aşa în formă de pian şi vioară cum este în ultima imagine.
    O seară minunată îţi doresc, Rodica, cu mult drag! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine te-ai intors, draga Stefania. Chiar m-am gandit la tine in timp ce incarcam poza :-) . Mi-am zis: cu siguranta o sa fie favorita Stefaniei... am avut dreptate! Ma bucur mult ca ti-e pe plac postarea. Te imbatisez cu drag si iti doresc visuri minunate.

      Ștergere
  2. Bine te-am găsit, Rodica! Ar reușit într-un sfârșit să ajung să-ți las un semn de viață :)

    Subiectul l-am abordat și eu acum ceva timp și mă bucur să văd atâtea noutăți în domeniu; sunt clădiri cu o arhitectură neobișnuit, dar asta le aduce unicitate!

    Puțină răcoare îți doresc, nu de alta dar și pe mine căldura asta m-a dus la disperare! Să ne citim cu bine! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine ai venit, Dana! Ma bucur ca ai reusit sa gasesti putin timp si pentru mine - imi dau seama cat de dificil este sa tii piept fluxului informational, sa-ti mentii blogul actualizat si sa mai si onorezi prietenii cu cate un comentariu ca sa stie ca nu ai uitat de ei...:-) Sunt curioasa sa vad articolul tau la subiect, pacat ca nu ai indicat si link-ul in comentariu. Dar nu-ti face griji, ca-l gasesc eu.
      Aer, mult aer proaspat si racoritor sa te mangaie intreaga noapte ;)!

      Ștergere
  3. Imi place la nebunie cea intre bolovani ! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt nemaipomenite toate! Daca au primit autorizatie, inseamna ca sunt in regula. :)))

    La Bucuresti erau 40 de grade la soare, la ora 10 dimineata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca casele sunt in regula.. ;), nu pot spune acelasi lucru si despre canicula :(. Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Unele dintre aceste "clădiri" sunt de-a dreptul bizare. Nici arhitectură, nici confort, te face să te gândeşti ce au avut în minte oamenii de au construit aşa ceva. Cuvântul din titlul articolului e sugestiv - straniu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai cea mai mare dreptate, Antonela. Dar stii cum suntem facuti noi oamenii (desi diferentele intre fiecare individ sunt mult prea mari), unii nu pot sa doarma linistiti daca nu realizeaza ceva iesit din comun. Multumesc pentru comentariu si o noapte buna iti doresc, draga Antonela.

      Ștergere
  7. Eu mă rezum doar la casa-ceainic. În ea, cred că s-ar potrivi ca toate obiectele să fie rotunde, inclusiv patul. Mie chiar mi-ar trebui unul de-ăsta fiindcă mă rotesc în al meu în toate sensurile în câte o noapte. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...este forma mea geometrica preferata. Si eu fac la fel in patul meu asa ca ne vom tine companie reciproc ;)

      Ștergere