miercuri, 5 martie 2014

Artisti celebri

Curtis Fuller - Jazz Trombonist - (vezi video in josul articolului)


Curtis Fuller este un interpret de origine giamaicana nascut in SUA in anul 1940. Ramas orfan la o varsta frageda, se dedica total studiului trombonului.

Într-o carieră care a durat peste 60 de ani, zeci de înregistrări și nenumărate concerte, Curtis Fuller este larg recunoscut ca fiind unul dintre cei mai buni trombonisti din istoria jazz-ului a celui mai influent si respectabil studiou de inregistrari dintotdeauna - Blue Note Records, cu care a inregistrat patru albume.

Curtis Fuller a fost un supravietuitor remarcabil, să nu mai vorbim de un interpret consecvent și versatil, de-a lungul întregii sale cariere. Ideile sale melodice sunt inventive și impecabil executate, cu o articulație rapida și definitiva. Tonul lui asigurat și intonația sunt in aceeasi masura stralucite si perfecte. Fuller are capacitatea de a rămâne în limitele sale, reusind sa se ​​"uneasca" cu colegii săi din prima linie si contribuind cu solo-uri proprii, chiar și în compania lui John Coltrane.


El a fost, de asemenea, primul trombonist membru al Art Farmer / Benny Golson Jazztet, mai târziu devenind al șaselea om din Art Blakey's Jazz Messengers, probabil, cel mai bine cunoscut astăzi ca cornul trei din ediția Art Blakey's Jazz Messengers 1961-1964 ( Mosaic și Gratuit Pentru Toți ), si datorită contribuției sale esențiale la albumul lui John Coltrane Blue Train

Un fapt interesant este ca Fuller a fost, de asemenea, singurul trombonist care a cantat vreodată cu Bud Powell și John Coltrane. 

Spre sfarsitul anilor ''60, dupa ce a incheiat contractul cu Blue Note, artistul a facut inregistrari pentru alte studiouri importante precum Epic, Savoy Records si Impulse records.

In anii ''70 a intrat in formatia Dizzy Gillespieche pe care a abandonat-o pentru a face un tour cu Count Basie si pentru a se reuni cu Blakey si Benny Golson.

In present, Curtis Fuller, inca mai organizeaza concerte live si continua sa inregistreze albume.

Va las acum in compania acestui minunat interpret de jazz si va astept cu comentarii si completari.


sursa imagine

2 comentarii: