joi, 20 martie 2014

In memoriam

"Ca o piesa de teatru, asa este viata: nu intereseaza cat de mult a tinut, ci cat de frumos s-a desfasurat"
Seneca

Viata unui Om este o mica parte din Universul existential, plina de lucruri interesante, daca Omul stie sa le vada. Fiecare zi ar putea sa ne daruiasca ceva nou, ceva frumos, ceva deosebit. Trebuie doar sa deschidem bine mintea si ochii si sa privim cu multa atentie in jur.

Daca am cauta oamenii ilustri care s-au nascut intr-o zi anume pe parcursul anilor si ne-au imbogtit existenta prin activitatea lor, lista nu ar mai avea sfarsit. 

T. Aman, autoportret, sursa imagine
THEODOR AMAN - astazi se implinesc 183 de ani de la nasterea pictorului roman (m. 19/08/1891) care a contribuit activ la fondarea primei scoli de arte frumoase la Bucuresti si Iasi in anul 1864.

"Deschizator de drumuri in pictura laica romaneasca, Theodor Aman a lansat aproape toate temele majore ale scolii nationale, mai putin natura moarta. De numele lui Aman se leaga primele peisaje, primele scene citadine, primele tabouri istorice, primele opere traditionaliste. Pictura “In gradina [autorului]” este una dintre cele 80 de opere din Patrimoniul National catalogat de Ministerul Culturii si care poarta semnatura vechiului pictor. "
ulei pe panza
T. Aman, "In gradina", ulei pe panza



4 comentarii:

  1. T.A. e unul din pictorii români care îmi fac sufletul să vibreze!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, Radu, ca ti-e pe plac subiectul. O seara placuta iti doresc!

      Ștergere
  2. Foarte frumos tabloul pe care l-ai ales, Rodica. Îmi plac foarte mult lucrările artistului T. Aman, care se ridică la cele mai înalte standarde ale calităţii!
    O zi minunată îţi doresc, Rodica dragă şi-o primăvară splendidă! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult, Stefania. Ma bucura mereu vizitele tale. Sa ai parte de mult soare in viata!

      Ștergere