luni, 28 mai 2012

Cele mai trasnite parfumuri din lume

Ce flori?! Ce fructe?! Fumat, plictisitor, banal! Se pare ca, în lumea parfumurilor, vremea miresmelor a trecut, vine cea a miasmelor. În incercarea de a depăşi stereotipurile, într-o disperată căutare a originalităţii (care, să recunoaştem, nu e uşor de găsit, de vreme ce vorbim de o industrie şi un business care evoluează de milenii), fabricanţii de parfumuri au părăsit cărările plăcut mirositoare ale notelor florale, fructate, lemnoase şi orientale pe care ne-au purtat până acum, vârându-se pe nişte poteci cu izuri ciudate, pe care vor, neapărat, să ne convingă şi pe noi sa intrăm.

Bărbaţii, femeile şi plăcerile lor - îmbuteliate în sticluţe

Ascultaţi aici texte de marketing şi descrieri de parfum (poate învăţăm ceva nou, nu se ştie când ne-o fi de folos): "aroma seducţiei cu o notă de carne friptă", "o idee de cadou pentru bărbatul amator de carne care are deja totul"! Hai ca ştiu că muriţi de curiozitate (uite aşa se vând ciudăţeniile, făcându-i pe oameni să crape de dorinţa de a afla despre ce e vorba!) aşa ca nu vă mai ţin pe jar (că tot e vorba despre cărnuri fripte): discuţia se referă la parfumul Flame (Flacără), lansat - aici chiar că e tare! - de nimeni altcineva decât firma Burger King, marele lanţ de restaurante fast-food.

O apa de colonie cu miros de grătar? De fapt, nici nu sună aşa de rău… Parca deja încep să mă obişnuiesc cu ideea. Tot din seria "aromelor macho": mirosind (pardon!) ocazia creată de deschiderea acestei noi nişe, un producător egiptean de parfumuri a dezvoltat un parfum bărbătesc cu miros de fum de ţigară.
Dar femeile? Ele nu mănâncă? Şi dacă tot mănâncă, n-ar vrea să şi poarte un parfum "asortat"? Să zicem… unul cu miros de brânză? Vorbim despre un parfum feminin, comandat de Asociaţia Fabricanţilor de Brânză Stilton din Marea Britanie, pentru a-şi promova produsele. (Stilton e o brânză din categoria celor "albastre", cu vinişoare de mucegai şi cu mirosul tare, caracteristic acestor brânzeturi). Ca sa facă mai clară asocierea, firma producătoare a îmbuteliat parfumul în flaconase de sticlă opacă marmorată, cu vinişoare albăstrui - ca ale brânzei, vezi bine - , şi susţine că e un parfum interesant, care poate fi purtat, căci nu miroase chiar ca o bucată de brânză, ci doar o evocă prin aromă. Mă rog…



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu