joi, 10 ianuarie 2013

ENIGME EXTRATERESTRE IV - Lumi subacvatice

Monumente antice in adancurile marii, o metropola pe timpuri infloritoare acum acoperita de 800 mt de apa, orase perdute inghitite de abis...


Exista orase subavatice in toata lumea - sunt cunoscute mai mult de 200 doar in Marea Mediterana. Acestea dateaza din timpuri pe cand nu existau localitati urbane nicaieri in lume, dupa cum afirma arheologii clasici.

Aceste monumente sunt exemple ale primelor civilizatii umane sau sunt expresii ale capacitatilor mult deasupra celor ale omului primitiv? Si daca asa stau lucrurile, cum au fost create?

- Legendele primitive sunt foarte clare - ceva sau cineva a aterizat si, brusc, s-a raspandit "cunoasterea", explica G. Tsoukalos.

Exista foarte multe legende care vorbesc despre lumini ce provin din abisul marilor. Ipotesa existentei bazelor subacvatice ale extraterestrilor antici este luata tot mai mult in consideratie de catre o parte mare de savanti si arheologi. Milioane de persoane in intreaga lume cred ca in trecut am fost vizitati de catre fiinte extraterestre. Prin urmare, daca acesta este adevarul, acele fiinte au contribuit la crearea istoriei omenirii? Ce dovezi pot fi gasite in adancurile apelor..?

Oceanele acopera cira 71% din suprafata planetei si sunt un mister vast si de nepatruns. Pentru cea mai mare parte a istoriei omul doar si-a imaginat ce ar fi putut gasi sub apele marii dar tehnologiile noi au ajuns la adancimi insondabile pana acum.

Savanti din intreaga lume descopera comlexe si monumente sofisticate acoperite de ape care contesta documentele istrorice conventionale.
- Exista resturi de civilizatii urbane in zone ale planetei noastre care, 10 mii de ani in urma, erau terenuri in suprafata, sustine Michael Cremo, autor al "Forbidden Archeology". Aceasta inseamna ca civilizatia urbana este mai veche decat s-a crezut probabil cu milioane de ani...

Teoria stiintifica sugereaza ca in timpul ultimei ere glaciare nivelul oceanelor era mult mai jos in comparatie cu acel de astazi.

- Imaginati-va lumea in care un strat de ghiata gros circa 3 km acopera toata Europa si America de Nord, spune Graham Hancock, autor al documentarului "Civilizatii subacvatice", cuprinzand o cantitate enorma de apa. Stim ca acel strat de ghiata a inceput sa se topeasca circa 21 mii de ani in urma, continuand pana la 10 mii de ani. Ca rezultat, unele terenuri au fost acoperite in timp ce nivelul apei crestea. In intreaga lume 26 milioane de kilometri patrati de pamant au fost literalmente inghititi de ape. Efectiv, o suprafata mare de teren precum Europa si China luate impreuna a fost stearsa de pe suprafata Pamantului, a disparut din istorie si, dupa parerea mea, arheologia nu face suficient de mult pentru a studia acele terenuri pierdute. Desi cea mai mare parte a oceanelor ramane pana in prezent neexplorata, timp de mii de ani filozofii si savantii sunt atrasi catre unul dintre cele mai mar mistere ale marilor - legenda orasului pierdut cu nume de Atlantida.

- Se spune ca despre acest oras au fost scrise mai multe carti decat despre orice alt subiect dar multe dintre cunostintele noastre despre acesta le datoram filozofului grec Platon, subliniaza David Childress (autor al Technology of the Gods) care a scris doua carti despre Atlantida - Timaios si Critias in anii 360 i.H. in care vorbeste despre un oras extrem de avansat inconjurat de ziduri concentrice, care a inflorit circa 9 mii de ani inaintea epocii in care a trait filozoful. In aceste lucrari putem citi descrierea unor  castele regale imense si ca Atlantide detinea enorme forte navale care au fost utilizate pentru a ocupa alte parti ale lumii.  Aceasta civilizatie era fara dubii una urbana.
Potrivit textelor grecesti Atlantida era legata de extraterestri de la bun inceput si a fost intemeiata de catre Zeul grec Poseidon pe care il putem considera extraterestru dat fiind ca nu este din lumea noastra.

- Poseidon, unul dintre extraterestri a intalnit pe Pamant o fata  frumoasa si s-a cuplat cu ea, lasand-o insarcinata. Apoi, pentru asi proteja noua sa familie intemeieaza Atlantida, explica E. Von Daniken (vezi articolele precedente din aceiasi serie).

Potrivit legendei, dupa un atentat esuat de a invada Atena, un dezastru s-a abatut asupra insulei. Dupa parerea lui Platon, Atlantida a fost distrusa intr-o zi si o noapte printr-o catastrofa care a scufundat intreaga insula cu tot cu orasul ei principal. Unii dintre cercetatori cred ca chiar locuitorii insulei au cauzat sfarsitul acesteia.
Din scrierile lui Platon, Atlantida se gasea chiar in fata Coloanelor lui Hercule - o localitate situata dincolo de Gibraltar. Atuci cand stramosii antici au parasit Marea Mediterana, indreptati spre Oceanul Atlantic, au traversat Coloanele lui Hercule intre Spania si Maroc.

Dincolo de Oceanul Atlantic, putin mai inspre sud-estul Floridei, se gaseste Arhipelagul Bahamas. Aici, in anul 1968, arheologul G. M. Valentine a desoperit o formatiune stancoasa stranie in largul coastei insulei de nord Bimini si era convins ca a gasit o parte din Atlantida. Aceasta formatiune stancoasa este acoperita de doar 4-5 mt de apa, prin urmare, este foarte usor vizibila.
Initial savantii au crezut ca era doar o formatiune stancoasa sedimentara apoi, unii dintre ei, au observat ca un strat il depasea pe celalalt cu pietre incorporate intre ele pentru a le tine in echilibru.

-Asa constructii nu se pot forma in mod natural ci sunt fara dubii opera omului, explica John Van  Auken, scriitor si lector universitar. Atunci arheologii si-au dat seama ca era un port, un dig pentru un port. De la marginile putin adanci ale insulei pana la curentii golfului, la circa 90 de metri in apa au fost gasite o multime de obiecte fascinante care par sa fie resturile unui oras antic, strazi, poteci... structuri acoperite de corali. Este posibil ca ruinele de la Bimini sa fie cu adevarat resturile Atlantidei si ca ar putea sa ne conduca la alte locuri de acest fel ingropate in nisipul marilor?

In anul 2000, in timp ce desena harta coastei de vest a Cubei, o echipa de cercetatori condusa de oceanografa ruso-canadeza Paulina Zeletski a identificat structuri de piatra simetrice la o adancime de 800 de mt sub apa.
- Plonnjorii nu pot sa efectueze acest tip de cercetari de aceea am utilizat un aparat controlat prin telecomanda de pe puntea navei, echipat cu camere video si manipulatoare, explica oceanografa. Expeditia avea la dispozitia sa si un  Side scan sonar care este folosit pentru a crea imagini foarte extinse si clare a  fundalului acvatic si a obiectelor scufundate.
- Ma aflam la bordul navei, in camera de control, continua P. Zeletski, unde primeam imaginile sonarului. Au fost descoperite circa 80 de structuri formate din blocuri enorme de piatra puse unul peste altul. Sunt blocuri dreptughiulare care se succed si par sa aiba cai largi de acces in interiorul structurilor.

Expeditia a descoperit blocuri enorme de piatra, unele in forma de piramida iar altele mai circulare, de o inaltime de circa 5 mt fiecare si greutatea de cateva tone. Au aparut 30 de structuri geometrice care par a fi resturi de strade, cladiri, tuneluri si piramide - toate la o adancime de circa 667 de mt sub apa.

- Este posibil sa fie o dovada a existentei a unei culturi preistorice datate cu zeci de mii de ani in urma, spune  Andrew Collins (autorul lucrarii "Usile Atlantidei" s.m.a.), si acesta este un lucru cu adevarat entuziasmant.

Utilizand tehnica de datare cu ajutorul cenusii vulcanice din vecinatate, geologii au estimat ca acest oras s-a scufundat mai mult de 6 mii de ani in urma. Este oare posibil sa fie o parte a Atlantidei disparute circa 9-10 mii de ani in urma despre care vorbea Platon? Mitul Atlantidei este legat de zona Marii Caraibelor si in mod special de Cuba. Platon vorbeste despre un Imperiu insular, avand in vedere probabil zeci de insule diverse nu doar din zona Oceanului Atlantic de Vest ci, foarte probabil, extinse pana in zona centrala a Oceanului Atlantic.

Atat ruinele din Cuba precum si cele din insulele Bahamas sunt situate pe marginea de vest a triunghiului Bermudelor - o zona de 1.300.000  de kilometri patrati cunoscuta in toata lumea pentru anomaliile magnetice, aparitii ale OZN-urilor si pentru disparitii ale navelor si avioanelor ce nu pot fi explicate pana in prezent. Este posibil sa existe o legatura intre Atlantida si zona numita Triunghiul Diavolului?
- La extremele Triunghiului Bermudelor se afla ruinele scufundate ale orasului antic cu nume de Atlantida, ne spune Bill Birness, autorul si editorul revistei "UFO Magazine", un oras preistoric. Deci se presupune ca Atlantida este situat anume in aceasta zona ci nu langa Grecia dupa cum se credea pana acum.

Daca textele lui Platon sunt adevarate, atunci alte mituri grecesti ar putea sa ne dea indicii despre adevarata soarta a Atlantidei. Unul dintre aceste mituri vorbeste despre o giganta pe nume Asteria care cade din cer si devine o insula.
- Exista nenumarate mituri ale Greciei Antice care descriu acele insule - "insule de bronz stralucitor care au cazut din cer direct in mare", continua G. Tsoukalos. Nu cred ca Atlantida a fost o insula fizica reala. Din scrierile lui Platon vedem ca a disparut intr-o singura noapte inconjurata de foc si fum. Prin urmare, eu nu cred ca aceasta s-a scufundat ci ca literalménte a decolat.

Apare intrebarea daca este posibil ca Atlantida sa fi fost un refugiu extraterestru pe Pamant inainte de sfarsitul primei ere glaciare? Si daca ar fi adevarat, s-ar putea gasi si alte orase de acest fel scufundate in adancurile apelor planetei?

YONAGUNI, Japonia - o insula mica la marginea de vest a arhipelagului japonez. Savantii sunt convinsi ca primii locuitori ai insulei au ajuns aici din sud-estul Asiei in perioada preistorica.


In anul 1987, a fost descoperit un complex de formatiuni de piatra gigantic ascuns la o adancime de doar 18 mt sub apele oceanului ce inconjoara insula. Descoperirea acestui complex este considerata una dintre cele mai mari din istoria arheologiei subacvatice.

- Aspectul intrigant al acestuia este datorat faptului ca contine un numar vast de monumente situate unul langa altul, explica G. Hanckok. Parerea mea este ca aceasta este in mod sigur o opera a omului ci nu una creata de efectele apei de mare asupra straturilor de piatra.
- Exista diverse motive care ne arata ca acesata nu este o formatiune naturala, ne spune Massaki Kimura, profesor emerit al Universitatii Ryukyus. Spre exemplu, printre monumente au fost gasite tot felul de unelte de munca. Cea mai impresionanta formatiune ne aminteste de o piramida enorma alcatuita din 5 trepte uriase de marimea a 5 terenuri de fotbal.


- Sunt vizibile inciziuni clare de origine geometrica , adauga D. Wilcock (autor si regizor al seriei TV), care formeaza unghiuri drepte, canale si in capatul acestora scari cu trepte perfect dreptunghiulare. Pot fi vazuti megaliti asezati unul asupra altuia pentru a crea un tunel prin care se poate inota', un grup de megaliti asezati langa o stanca unul langa altul iar sub apa un chip urias de om sculptat in piatra de o inaltime de circa 7mt. La prima vedere parea ca seamana cu un moai din insula Pastelui. Apoi am inteles ca seamana mai mult cu un sfinx din Egipt care este paznicul piramidelor. Toate aceste formatiuni luate in ansamblu ne-au convins ca este un complex ceremonial. Dar intrebarea este cand anume s-a scufundat? Dovezile geologice ne arata ca aceasta a avut loc in timpul topirii ghetarilor din ultima era glaciara.


- In intreaga lume, indiferent daca vorbim despre Franta, India sau Japonia, exista structuri scufundate create de om, conclude G. Tsoukalos. Si exista doar doua moduri in care stramosii nostri ar fi putut sa le construiasca - detinand un echipament sofisticat pentru scufundari, ceea ce eu personal nu cred sa fi fost posibil, sau construind atunci cand nivelul oceanelor era mult mai scazut adica, circa 14 mii de ani in urma. Dar, din punctul de vedere a arheologiei tradizionale, in acea perioada omul locuia in pesteri, vana' si cultiva pamantul...doar atat.

Este posibil deci ca structurile din  Yonaguni sa fi fost construite de oameni primitivi si ce urme ne-au lasat popoarele care locuiau pe aceasta insula?

- Au fost descoperite fosile umane asa ca sunt sunt convins ca locuitorii insulelor japoneze erau in mod cert fiinte umane, continua Massaki Kimura, dar avem indoieli ca acestia detineau tehnologiile adecvate pentru a crea structuri sau formatiuni similare. Problema nu este ca au taiat sau miscat pietrele ci ca au proiectat complexul, proportiile lui, ca s-au gandit in acesti termeni. Si nu exista nicio alta cultura cunoscuta din epoca pietrei care ar fi putut sa gandeasca astfel, creand un sit urias destinat la prima vedere ceremoniilor.

Daca, din punct de vedere a savantilor, locuitorii antici a insulei nu ar fi putut crea acest monument, cine l-a construit si cum acele fiinte au ajuns pe insula?


Va urma.
Sursa: Histroy chanel, Canada

Imagini: evz.ro; descopera.ro; carti-online.com; genzoman.deviantart.com; web.tiscali.it; bahamas4u.com; http://www.andrewcollins.com/page/news/browns.htm; thelivingmoon.com; blog.mellowmonk.com; http://www.historum.com

Un comentariu:

  1. Atlantida, așa cum este denumita civilizatia la care faceti referire, există în continuare în locatiile de sub Marea Mediterana și în alte zone care în dimensiunea noastră sunt subacvatice. Nu cred că a fost locată doar într-un singur punct, ci că au fost mai multe baze pe teritoriul Terrei,zone care în prezent sunt în majoritate acoperite de apă.Dar poate apa doar a servit "mutării" acestei civilizatii intr-o alta dimensiune (Asta e deocamata o presupunere.). Daca primiti alte informatii sau dovezi stiintifice cu privire la ce am spus va rog sa imi transmiteti.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere