marți, 17 iulie 2012

Ce se întâmplă în Rusia? Statistici reale - continuare

Rusia riscă să se destrame 
Rusia deţine 5% din rezervele mondiale de petrol şi 30% din rezervele globale de gaz. Costul de producţie al unui baril de petrol în Kuweit este egal cu 4 dolari, iar în Rusia - cu 14 dolari. Potrivit Curţii de Conturi a Federaţiei Ruse, termenii de epuizare a rezervelor de zăcăminte valoroase se încadrează în limita anilor 2013-2025.


Costul de producţie al unei tone de cărbune la mina „Raspadskaia” constituie 5,5 dolari, dar se vinde cu 46 de dolari. În Rusia, la dobândirea unui milion de tone de cărbune îşi pierd viaţa 1,35 mineri, în SUA, în schimb, - 0,00000002 mineri. Gazul rusesc constituie circa 30% din volumul total de gaz comsumt in Europa. In cazul unuo conflict energetic, acesta poate fi inlocuit cu usurinta de livrarile din Maroc si Algeria. Dra, in cazul in care Europa ar refuza sa mai cumpere gaz rusesc, Rusia ar piede 40% din venituri.
Conform datelor ONU, populaţia Yemenului va depăşi populaţia Rusiei la mijlocul sec. XXI. De altfel, în condiţiile dezvoltării economice pe baza exportului de materie primă, Rusia nu mai are nevoie de 20 milioane de oameni.
Analiştii de la Centrul Anticriză din Massachusetts apreciază că teritoriul Rusiei va fi imposibil de controlat, dacă în ţară vor locui mai puţin de 50 milioane de oameni. În acest caz, densitatea populaţiei va fi de 2,9 oameni/km2.
Unele centre de analiză susţin că Rusia se va destrăma în 6-8 state, care vor deveni zone de instabilitate şi vor fi divizate în sfere de influenţă a puterilor mondiale.

Programul de dezvoltare social-economică a Rusiei prezentat de Guvernul de la Moscova pentru anii 2009-2011 prevedea că în 2011 preţurile vor creşte la gaz natural cu 40%, energie electrică - cu 25%, agent termic - cu 20%, transport public - cu 14%.
În 2010, bugetul Ministerului Afacerilor Interne a crescut cu 760 milioane de dolari, cel al Serviciului Federal de Securitate - cu 580 milioane de dolari şi al Serviciului Federal de Pază - cu 330 milioane de dolari. 
Bugetul MAI al Federaţiei Ruse pentru 2012 constituie peste 12 miliarde de dolari.
(Va urma)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu