marți, 17 iulie 2012

Ne vom întâlni cu extratereştrii în decursul acestui secol, avertizează un celebru fizician

Este vorba de o predicţie cât se poate de ştiinţifică, dar care oferă credit declaraţiei lui Steven Spielberg conform căreia „vom intra în contact direct cu extratereştrii în mai puţin de o sută de ani.”

Însă conform unui prestigios fizician, întâmpinarea extratereştrilor este o sarcină a guvernelor lumii, nu a scenariştilor de la Hollywood.

"Cred că vom descoperi viaţa extraterestră, posibil forme inteligente de viaţă, chiar în decursul acestui secol", a declarat Jocelyn Bell Burner la o conferinţă din cadrul Euroscience Open Forum, desfăşurat recent în Dublin.
Prof. Jocelyn Bell Burner din cadrul prestigioasei Universităţi din Oxford este de părere că putem descoperi forme de viaţă pe planete stâncoase, ale căror atmosfere vor conţine dioxid de carbon şi oxigen.
"Dacă considerăm că poate exista viaţă inteligentă în acele medii extraterestre, suntem gata să intrăm în contact cu ei, sau nu? De abia acum devine interesant. În cazul descoperirii extratereştrilor,
pe cine vom contacta întâi? Presa, Primul Ministru, Papa? Ar trebui să ne hotărâm de pe acum", adaugă aceasta.
Cu toate acestea, dacă nu descoperim semne de viaţă este posibil să ne ia zeci de ani până-i vom contacta de pe Terra cu ajutorul undelor radio sau ale aplicaţiilor laserului în tehnologiile de comunicare.
Un sondaj recent a scos la iveală faptul că aproximativ jumătate din cetăţenii britanici cred în existenţa extratereştrilor.
În lumea oamenilor de ştiinţă opiniile acestora sunt divizate în privinţa deciziei de a divulga sau nu, prezenţa noastră locuitorilor altor planete.
O parte din oamenii de ştiinţă susţin că în condiţiile în care extratereştrii au tehnologia care le permite să călătorească pe distanţe uriaşe în Univers, atunci putem risca o invazie din partea lor, invazie care ar putea duce la dispariţia vieţii de pe planeta noastră.
Unul dintre savanţii care au avertizat în privinţa posibilei atitudini ostile a extratereştrilor la adresa noastră, este celebrul Stepen Hawking, care consideră că extratereştrii ar putea ataca Terra în scopul jefuirii resurselor naturale ale planetei noastre.
"Trebuie doar să ne uităm la noi, şi vom observa cum o formă inteligentă de viaţă a evoluat în ceva pe care nu ţi-ai dori deloc să-l întâlneşti. Dacă extratereştrii ne vor contacta, rezultatul ar fi similar celuia în care Columb a ajuns în America, eveniment negativ pentru băştinaşii amerindieni", declară acesta.


3 comentarii:

  1. :))) da după domnii de la universităţile străine ar fi trebuit să fim invadaţi până acum de n ori de către extratereşti, loviţi de comete, asteroizi şi să nu uităm planul idealist de a dispărea în urma apocalipsei :))))) dar ... de dragul discuţiei, ipotetic vorbind, cine să vină să ne jefuiască şi de ce? Că aşa e de distrusă planeta asta de numa numa ... abia de ne mai suportă pe noi şi nu a suferit încă un şoc (nu că mult ar mai avea).

    RăspundețiȘtergere
  2. S-ar putea sa aiba nevoie de rezerve de apa, ce zici?

    RăspundețiȘtergere
  3. Anul acesta iesim sa va intampinam. Ati crescut!

    RăspundețiȘtergere