vineri, 13 iulie 2012

Cea mai promiţătoare invenţie de la apariţia smartphone-ului încoace (VIDEO)

La sfârşitul anului ne vom putea bucura de lansarea uneia dintre cele mai importante noi tehnologii: Leap Motion va lansa un produs prin intermediul căruia vom putea controla diferite device-uri prin gesturi ale mâinilor.

Leap Motion are un sistem de control prin gesturi mai rapid, mai puternic, mai precis, mai mic şi mai ieftin decât predecesorul său.
Spre deosebire de o interfaţă touchscreen, Leap nu presupune atingere sau frecare. Procesul nu este unul banal, diferenţa dintre cele două sisteme fiind similară cu cea dintre dirijarea unei simfonii şi schiţarea cu creta pe o tablă a mişcărilor specifice dirijorului ce urmează a fi interpretate de orchestră.

Mai mult, Leap funcţionează în trei dimensiuni. Mulţumită acestui sistem, nu mai trebuie să "ciupim" ecranul pentru a mărimii imaginea. Orice obiect poate fi manipulat prin mişcarea uneia sau ambelor mâni. Nu e de mirare că sistemul este aşteptat cu nerăbdare, având în vedere că el poate recunoaşte aproape orice combinaţie de obiecte, de la stilou la toate cele 10 degete deodată.
Dacă aţi crezut că interfaţa tabletei sau a smartphone-ului dumneavoastră a deschis calea către un nou mod de a interacţiona cu dispozitivele, atunci imaginaţi-vă ceva care combină intuiţia experienţelor anterioare cu posibilitatea de a controla totul doar prin mişcări fluide făcute în aer.

Leap va fi lansat cândva între decembrie 2012 şi februarie 2013, iar costul său va fi de 70 de dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu