duminică, 1 iulie 2012

Tehnologia Wi-Fi - noua armă de spionaj

Neal Patwari de la Universitatea din Utah a descoperit că respiraţia afectează intensitatea semnalului Wi-Fi. Dilatarea pieptului în timpul respiraţiei poate curba undele wireless, producând astfel o pierdere a intensităţii semnalului. Aceste fluctuaţii pot fi măsurate şi folosite pentru a calcula rata respiraţiei. Deşi măsurarea respiraţiei cu ajutorul sistemului Wi-Fi pare o inovaţie destul de interesantă, uimitor este faptul că această descoperire ar putea fi folosită ca tehnică de spionaj.

Într-un studiu anterior, Patwari a descoperit că orice mişcare poate afecta puterea semnalului wireless şi că aceste fluctuaţii pot fi monitorizate pentru a urmări poziţia unui individ într-o încăpere.Semnalul este atât de sensibil la mişcare, încât arată şi dacă individul stă în picioare, în şezut sau întins.
Mai mult, Patwari a descoperit că aceste schimbări ale intensităţii semnalului pot fi înregistrate chiar şi atunci când individul este într-o cameră alăturată.
Cu alte cuvinte, spionajul a devenit o tehnică simplă. Este de ajuns să instalezi o reţea wireless în apropierea clădirii cuiva şi să monitorizezi schimbările semnalului pentru a urmări mişcările din interiorul casei.
Sursa: Gizmodo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu