marți, 3 iulie 2012

Colonizarea planetei Marte - un proiect ambitios

NASA planuieste sa trimita oameni spre Marte abia in 2030, insa o companie privata doreste sa fie mai rapida decat agentia spatiala americana, trimitand primii oameni spre Planeta Rosie in 2023.

Călătoria ce va avea loc peste 11 ani va fi una într-un singur sens, dus, urmând ca astronauţii să se stabilească în prima colonie situată pe o altă planetă decât Terra.
Compania ce a elaborat acest plan îndrăzneţ se numeşte Mars One şi a fost fondată de Bas Landsdorp, un antreprenor şi cercetător din Olanda, care în trecut a condus o companie din domeniul energiei alternative.


Iniţiativa Mars One implică mai multe etape: lansarea unui satelit de comunicaţii spre Marte în 2016, urmată de lansarea unui rover marţian în 2018, ce va avea misiunea de a identifica cele mai bune locuri pentru înfiinţarea unei colonii. În cea de-a treia etapă, în 2020, infrastructura necesară pentru colonie (incluzând panourile solare şi tehnologia care va transforma resursele marţiene în apă şi oxigen) va fi lansată spre Marte. Apoi, în septembrie 2022, Mars One va lansa primii 4 astronauţi spre Marte, călătoria urmând să dureze 10 luni.
Landsdorp plănuieşte să trimită apoi câte 2 astronauţi spre Marte la fiecare 2 ani, însă nu a elaborat planuri pentru călătorii înapoi spre Terra.

2 comentarii:

  1. Nasa nu a mai fost in stare sa trrimita o alta misiune pe Luna,dar pe Marte?Sa fim seriosi!Doar pentru marketing!

    RăspundețiȘtergere
  2. NUmai ei stiu adevarul - merci pentru comentariu.

    RăspundețiȘtergere